суббота, 12 июля 2014 г.

Сделано в Украине или в поисках "482"





Патриотические чувства накрыли пользователей социальных сетей и блогосферу. Многие помогают морально и материально  своей армии, своим "соседям" по улице, городу, стране. Национальность для части населения перестала быть просто строчкой в бланке для получения паспорта.  Теперь её можно прочитать между строк в отчетах волонтеров на facebook, дайджестов в дневниках и блогах. Услышать в рингтонах мобильных телефонов или в анекдоте, рассказанном на украинском языке. Или пощупать в пакете с покупками из супермаркета. Если кетчуп, то "Чумак". Если чипсы, то "Люкс".

вторник, 1 июля 2014 г.

Смачного!

Полтавський вареник. Історія виготовляння і смачного поїдання.

Коли Бог творив Полтавщину, то саме їв вареники, смачні настоящі Божественні вареники. І от він так пучкою в сметані ткнув посеред України і сказав «А тут от буде край несусвітніх пофігістів і дзен-буддістів, що смішно говоритимуть і вмітимуть такі вареники робити, аж здаватиметься, що Рай Господній вже прийшов, і ось він тут прямо в мисці вилискує маслом та сметаною». Звідтоді й повелося що нема ніде більших вареникових чарівниць, як на Полтавщині.
А якщо в Чернівцях ґаздиня вміє добре ліпашить вареники, то значить десь там має полтавське коріння, або шпіонка – не інакше.
Часто можна почути дуже образливу для полтавців річ, коли ліпеник із тоненького синього, ніякого тіста, в яке запхано шось і зварено, звуть вареник. Насправді як казала моя бабуня, царство їй небесне, — «хіба то вареник, то ж якийсь пальмен». Тому якщо хочете полтавського вареника, то знайте, що той вареник має бути пухким, як дупка немовляти, ніжним, як весняна хмаринка, і чималим таким. Нормальних полтавських вареників більше ніж 5 в одну пельку не влізе і на тарілку не ляже. Хоча, якщо ви не схибите моїм порадам, то влізе значно більше.